header4

Az Erzsébetvárosi Civil Szervezetek Szövetsége 2014. november 24-én szervezte meg Civil Börze című rendezvényét, melynek a VII. kerületi ERöMŰVHÁZ adott otthont. A rendezvény az Együtt Európáért Alapítvány közreműködésével, a 2014-es erzsébetvárosi civil pályázaton elnyert támogatásból került megrendezésre.

IMG 8811

A rendezvény elsősorban azt a célt szolgálta, hogy a kerületi civil szervezetek és az itt tanuló középiskolások megismerkedjenek egymással. A program ezért remek alkalmat kínált arra, hogy a fiatalok tájékozódjanak a szervezetek által felkarolt ügyekről és fogadó helyet találjanak az iskolai közösségi szolgálatuk elvégzéséhez.

A 15:30-as kezdéskor már több mint 20 szervezet várta az érdeklődőket, akik szép számmal érkeztek a kerület összes iskolájából, de főként az Arany János Műszaki Szakközépiskolából. A civil szervezetek többsége játékos vetélkedőkkel, kézműves feladatokkal, vagy projektoros bemutatókkal készült a diákok számára. A rendezvényt dr. Iván Géza, az Erzsébetvárosi Civil Szervezetek Szövetségének elnöke nyitotta meg, köszöntötte a résztvevőket, majd ezt követően került sor a szervezetek bemutatkozására.

Az önkéntesség és az iskolai közösségi szolgálat kapcsolatának témakörében Matolcsi Zsuzsa tartott előadást, aki egy civil szervezet közösségi szolgálatának koordinátora. Mind a diákok, mind a szervezetek érdeklődve hallgatták a sok hasznos információt, melyek gyakorlati példákon keresztül mutatták be a lényeges pontokat. A diákok megismerhették, milyen lehetőségek várnak rájuk, ha például állatmenhelyet, idősek otthonát vagy óvodát segítenek munkájukkal, a szervezetek pedig részletes képet kaptak a háttérben történő adminisztráció menetéről. Az előadást követően mindenkinek lehetősége volt feltenni kérdéseit.

A bemutatkozások és az előadás után a diákok örömmel ismerkedtek meg a helyi szervezetekkel és próbálták ki az általuk kínált játékokat, interaktív teszteket. A legaktívabb öt börzéző ajándék könyvutalvánnyal gazdagodott. Az asztaloknál aprósütemény, pogácsa és üdítő várt a látogatókra, még kötetlenebbé téve az amúgy is barátságos légkört.

A Börzét követően az Erzsébetvárosi Civil Szervezetek Szövetsége tartotta meg megújuló és toborzó gyűlését kötetlenebb hangulatban, ahol Erdős Szabolcs, az Együtt Európáért Alapítvány alapítója foglalta össze a Szövetséghez való csatlakozás előnyeit és a közös célokat. Az Együtt Európáért Alapítvány a Szövetség tagjaként segíti a helyi civil szervezetek összefogását. Több szervezet jelezte érdeklődését a csatlakozással és együttműködéssel kapcsolatban, így remélhetőleg hamarosan egy megújult, folyamatosan bővülő, aktív Civil Szövetség fog működni a kerületben.

IMG 8806

 

IMG 8817

IMG 8846

IMG 8856

IMG 8869

IMG 8870

IMG 8875

IMG 8887

IMG 8889

IMG 8892

IMG 8897

IMG 8902

IMG 8918

IMG 8920

IMG 8928

IMG 8929

IMG 8930

IMG 8931