A 7. kerületben számos kisebb- nagyobb civil szervezet tevékenykedik, mégis legtöbbjük munkája láthatatlan marad a kerületi lakosok számára, e jelenség hátráltatja, hogy lokálisan kialakulhasson egy öntudatos civil szféra. Az Erzsébetvárosi Civil Szervezetek Szövetsége folyamatosan törekszik arra, hogy a kerületben élők jobban megismerkedhessenek tagjaikkal.

Nemrég fejezte be egy átfogó kiadvány szerkesztését, amely lapjain közel 70 erzsébetvárosi alapítvány, egyesület, szervezet tudott bemutatkozni. A 2014-es erzsébetvárosi civil pályázaton elnyert támogatásából a szövetség egy több órás rendezvény keretében szeretné a civilszervezetek láthatóságát erősíteni a kerületben. A programra a kerületben tanuló középiskolásokat és a helyi civil szervezetek várják. A rendezvényen a diákok megismerkedhetnek a szervezetek tevékenységeivel, továbbá tanácsadó ad iránymutatást az önkéntesség és az iskolai közösségi szolgálat témakörében minden érdeklődőnek. A program remek alkalmat kínál arra, hogy a fiatalok fogadó helyet találjanak az iskolai közösségi szolgálatuk elvégzéséhez, tájékozódjanak a szervezetek által felkarolt ügyekről. A rendezvény az Együtt Európáért Alapítvány közreműködésével kerül megrendezésre.

A rendezvény időpontja: 2014.11.24 15:30 – 18:00

A rendezvény helyíne: ERöMŰVHÁZ, 1077 Budapest, Wesselényi utca 17.