Az Erzsébetvárosi Civil Szervezetek Szövetsége 2016. március 7-én rendezte meg hat alkalomból álló képzéssorozatának hatodik, azaz utolsó alkalmát a K11 Művészeti és Kulturális Központban „A 2015. évről szóló beszámoló elkészítése” címmel.

A rendezvény 2016. március 7-én 17 órai kezdettel került megrendezésre. Az előadást megelőzően regisztrációra került sor. A program a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósulhatott meg.

Wittmann József, a Stratégiai Fejlesztési Központ Kft. pénzügyi-számviteli koordinátora, mérlegképes könyvelő ismertette a beszámoló benyújtásához szükséges nyomtatvány kitöltésének gyakorlati tapasztalatait. Az előadó pontról pontra bemutatta a PK-141-es és PK-142-es nyomtatványok kitöltendő sorait, oszlopait. A résztvevők az előadás után feltehették kérdéseiket a témával kapcsolatban, így kötetlen beszélgetés alakulhatott ki.

A képzést követően, vendégeink kisebb állófogadáson vehettek részt, ahol pogácsákat, üdítőket és kávét fogyaszthattak, valamint gondolataikat megosztva, jobban megismerhették egymást. A rendezvényen résztvevő 12 fő a beszélgetések alkalmával úgy ítélte meg, hasznos tudással gazdagodott.

Az Erzsébetvárosi Civil Szervezetek Szövetsége 2016. február 22-én rendezte meg hat alkalomból álló előadássorozatának ötödik alkalmát a K11 Művészeti és Kulturális Központban „A civil szervezetek helyzete és szerepe Erzsébetvárosban” címmel.

A fórum 2016. február 22-én 17 órai kezdettel került megrendezésre. A résztvevők előzetes regisztráción vettek részt, így a rendezvényt megelőzően a Szövetség emblémájával ellátott mappát, jegyzetfüzetet és pendrive-ot vehettek át. A program a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósulhatott meg.

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatának nevében képviseltette magát rendezvényünkön Benedek Zsolt bizottsági elnök, Szücs Balázs civil tanácsnok, Jánossy András civil referens, dr. Bajkai István alpolgármester úr, valamint Hamvas Levente Péter az ERöMŰVHÁZ Nonprofit Kft. igazgatója is. A moderátor Erdős Szabolcs, az Erzsébetvárosi Civil Szervezetek Szövetségének tagszervezete, az Együtt Európáért Alapítvány alapítója volt.

A kerekasztal beszélgetéssel elsősorban a civil szervezetek és a helyi döntéshozó szervek közötti kommunikációt kívántuk erősíteni. Ezáltal olyan témák kerültek megvitatásra, mint:

• Együttműködési lehetőségek a civil szervezetek és Erzsébetváros Önkormányzata között
  • Önkormányzati támogatások a civil szervezetek számára (információk a 2016. évi Erzsébetvárosi Civil Pályázatról)
  • A megújult Erzsébetváros Újságba való bekerülés lehetősége, eljárásrendje
  • Kerületi épületek használatának lehetőségei (ERöMŰVHÁZ és egyéb bérelhető helyiségek)
  • Kerületi közterületek közös használatának lehetőségei

A civil szervezeti képviselőknek lehetőségük volt a témákat érintően feltenni kérdéseiket, elmondhatták véleményüket. Az előadás után a résztvevők kisebb állófogadáson vehettek részt, ahol pogácsákat, üdítőket és kávét fogyaszthattak, valamint egy kötetlenebb beszélgetés keretében jobban megismerhették egymást, további tapasztalatokat oszthattak meg a meghívott vendégekkel a szervezetüket, civileket vagy éppen a kerület életét érintő gondolataikkal kapcsolatban.

A kerekasztal beszélgetésen több mint 40 fő vett részt, melyből látható, hogy szükség van ezekre a kötetlenebb alkalmakra, hogy szorosabb együttműködés alakulhasson ki a civil szervezetek és az önkormányzat között.

Ezúton is köszönjük az önkormányzat és a nagyszámban jelen lévő civil szervezeti képviselők részvételét!

nea-01 logoemberi-eroforrasok-miniszteriuma 20120711104132 84emet logo szines

Az Erzsébetvárosi Civil Szervezetek Szövetsége 2016. február 9-én rendezte meg hat alkalomból álló képzéssorozatának negyedik alkalmát a K11 Művészeti és Kulturális Központban „Pénzügyi és vállalkozási alapismeretek” címmel.

A rendezvény 2016. február 9-én 17 órai kezdettel került megrendezésre. Az előadást megelőzően regisztrációra került sor. A program a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósulhatott meg.

Erdős Szabolcs a Stratégiai Fejlesztési Központ Kft. ügyvezető igazgatója, egyben az Együtt Európáért Alapítvány alapítója ismertette a forrásteremtési lehetőségek széles tárházát, továbbá a társadalmi vállalkozások szerepét, népszerűségét hazai és nemzetközi példák segítségével. Az előadó gyakorlati szempontból ismertette a témát úgy, hogy a prezentáció után minden résztvevő feltehette kérdéseit, elmondhatta tapasztalatait, véleményét a témával kapcsolatban, így egy kötetlen beszélgetés alakulhatott ki.

Az előadás után a résztvevők kisebb állófogadáson vehettek részt, ahol pogácsákat, üdítőket és kávét fogyaszthattak, valamint egy kötetlenebb beszélgetés keretében jobban megismerhették egymást. A rendezvényen résztvevő 17 fő a beszélgetések alkalmával úgy ítélte meg, hasznos tudással gazdagodott.